Hoe worden de leidingen bij een airco installatie weggewerkt?

Bij de installatie van een airco is het belangrijk dat de leidingen die binnenshuis lopen netjes worden weggewerkt. De leidingen van een airco wegwerken kan op verschillende manieren, afhankelijk van de situatie en de wensen van de klant.

Leidingen airco binnenhuis wegwerken

Achter een kabelgoot

Een van de meest gebruikelijke methoden is het gebruik van een kabelgoot. Deze plaatsen we langs de muur, wat ervoor zorgt dat de leidingen uit het zicht zijn.

Voordelen:

  • Netjes en strak: De kabelgoot zorgt voor een strakke afwerking.
  • Bescherming van leidingen: De leidingen zijn beschermd tegen beschadiging.

In de muur frezen

Voor een nog onopvallendere oplossing kunnen de leidingen in de muur worden weggewerkt. Dit betekent dat er een sleuf in de muur wordt gefreesd waarin de leidingen worden gelegd, waarna de muur weer netjes wordt afgewerkt.

Voordelen:

  • Onzichtbaar: De leidingen zijn volledig uit het zicht.
  • Strakke afwerking: De muur ziet eruit alsof er geen leidingen lopen.

 

Leidingen airco buitenshuis wegwerken

Ook buitenshuis moeten de leidingen op een nette manier worden weggewerkt. Dit is belangrijk voor zowel de uitstraling van de woning als de bescherming van de leidingen tegen weersinvloeden.

Gebruik van kabelgoten

Net als binnenshuis kunnen buitenshuis kabelgoten worden gebruikt om de leidingen netjes te verbergen.

Voordelen:

  • Bescherming tegen weer en wind: De leidingen zijn beschermd tegen de elementen.
  • Netjes en esthetisch: Een kabelgoot zorgt voor een nette uitstraling.

Onder de grond

In sommige gevallen kunnen we de leidingen ook onder de grond wegwerken, vooral als de buitenunit verder van het huis staat.

Voordelen:

  • Onzichtbaar: De leidingen zijn volledig uit het zicht.
  • Bescherming: De leidingen zijn beschermd tegen beschadiging en weersinvloeden.

Afwerking en esthetiek

Het is niet alleen belangrijk hoe de leidingen worden weggewerkt, maar ook hoe de uiteindelijke afwerking eruitziet. Onze vakmensen zorgen ervoor dat de installatie naadloos in het interieur en exterieur van je woning past.

Het netjes wegwerken van de leidingen bij een airco-installatie is een cruciaal onderdeel van ons werk. Door gebruik te maken van kabelgoten, het infrezen van leidingen in de muur of het wegwerken van leidingen onder de grond, zorgen wij voor een strakke en professionele afwerking die past bij jouw esthetische wensen.

Neem contact op voor meer Informatie

Wil je meer weten over hoe wij de leidingen van jouw airco netjes kunnen wegwerken? Neem contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en een installatie te verzorgen die aan jouw verwachtingen voldoet.

Meer weten?

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart