BTW subsidie en financiering

We krijgen regelmatig de vraag hoe het met de Btw-teruggave zit en of er subsidies zijn op zonnepanelen. Vaak zien we ook dat er gebruikt wordt gemaakt van bepaalde financieringsmogelijkheden.

Het antwoord op de vraag of u als particulier de Btw terug kunt vragen over de zonnepanelen is ja!
Het fijne is ook nog eens dat wij dit voor u verzorgen.

Als zonnepanelenbezitter levert u soms ook stroom terug aan het net. In theorie heeft u dan een klein energiebedrijf. De Belastingdienst ziet u daarom als ondernemer en ondernemers kunnen hun btw terugvragen.
Normaal gesproken mag u als particulier de 21% Btw niet terugvragen, maar voor zonnepanelen is een uitzondering gemaakt. De btw over het aankoopbedrag van de zonnepanelen vragen we voor u terug.
Wel geldt er een zogenaamd forfait: belasting over de zonnestroom die u gaat opwekken.
Forfait bestaat uit een eenmalig bedrag en is afhankelijk van het geplaatste systeem.
Per 1.000 Wattpiek houdt de belastingdienst €20,- aan forfait in, dit wordt altijd naar boven afgerond.
Heeft uw systeem bijvoorbeeld een geplaatst vermogen van 3.630 Wattpiek dan wordt er €80,- forfait gerekend.

Bent u voor de belastingdienst al ondernemer? Dan zit het iets anders in elkaar, neem dan alstublieft contact met ons op.

Financieringsmogelijkheden
Al met al is de aanschaf van een zonnepanelensysteem een hele investering. Gemeenten en provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan uw woning financiert, zoals zonnepanelen. In sommige gevallen kunt u al een lening afsluiten tegen een rente van circa 1%. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van SVN.

Subsidies

Al enige tijd zijn er geen landelijke subsidies meer voor zonnepanelen.
In sommige gemeenten zijn er kleine lokale initiatieven, u kunt dit even navragen bij het energieloket van uw gemeente.

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Vraag het onze tevreden klanten!

Optimale zonneplan

Mij spreekt de persoonlijke aanpak erg aan bij Mobisolar. Eenmaal in contact gekomen werd er pro-actief meegedacht over de optimale oplossing voor onze zonne-energie, zoals de btw, het legplan en bekabeling. Uiteindelijk kon onze montage mooi gecombineerd worden met die van onze dochter, verderop in de straat!

Keuze maken zonnepanelen

Ik kwam voor het eerst in contact met Mobisolar toen ik de monteurs bij mij in de straat aan het werk zag. Twee goed ingewerkte mannen die hun zaakjes goed op orde hadden: een bus en aanhanger die goed opgeruimd waren. Op een structurele manier werkten zij op het dak volgens alle maatstaven die nodig zijn om veilig en kwalitatief te werken.

Duurzame energie thuis

Wij wonen inmiddels 10 jaar in onze woning. Mijn man wilde al heel lang zonnepanelen, maar ik vond het eigenlijk niet zo mooi staan zo aan de voorkant van ons huis.
Toen onze buren aan de andere kant van ons blok zonnepanelen namen, was het me eigenlijk niet eens opgevallen. Toen kon ik dus geen nee meer zeggen! Maar… ik wilde wel heel graag zwarte panelen.

Makkelijk en snel een offerte aanvragen

Wij waren al een tijdje op zoek naar een partij om zonnepanelen te laten leggen. Onze schoonzoon is ook werkzaam in de installatie, waardoor ik goed wist waar ik naar moest kijken. Eenmaal in contact met onze elektriciën kregen wij het advies om contact op te nemen met Mobisolar.