Hoe sluiten we de bekabeling aan?

Wanneer de zonnepanelen op het dak geïnstalleerd worden, zal er vanuit de omvormer een elektrakabel getrokken moeten worden die aangesloten wordt aan de meterkast. De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte stroom (gelijkstroom) wordt omgezet in wisselstroom zodat dit verbruikt kan worden in de woning.

Van de zonnepanelen naar de omvormer loopt een DC-kabel en van de omvormer naar de meterkast een AC-kabel. De omvormer komt doorgaans op zolder te hangen waarna de kabel van de omvormer naar de meterkast getrokken moet worden. Hiervoor zijn er 3 mogelijkheden:

1. Kabel binnendoor:

De kabel trekken wij binnendoor. Dit betekent dat er een eventuele koof of loze leiding beschikbaar is voor de kabel. Met deze oplossing is het zo dat de kabel volledig uit het zicht blijft.

 

2. Kabel buitenom:

De kabel kan niet binnendoor. Dit betekent dat we buitenom moeten gaan. De kabel zal onder de dakpannen naar beneden getrokken worden. De kabel kan netjes achter de regenpijp gemonteerd worden, zodat deze verder uit het zicht is. Vervolgens gaat de kabel de kruipruimte in en wordt in de meterkast aangesloten.

 

3. PV-verdeler:

Blijft u onder het aantal van 13 zonnepanelen? Dan is het mogelijk om een bestaande groep te gebruiken. Door gebruik te maken van een PV-verdeler, worden de zonnepanelen aangesloten. Meestal gebeurt dit met een groep van de wasmachine of wasdroger. Een PV-verdeler is standaard voorzien van een hoofdschakelaar en een wandcontactdoos. Daarmee worden zowel de zonnepanelen en de bestaande groep met 16 Ampère weggezet.

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Vraag het onze tevreden klanten!

Optimale zonneplan

Mij spreekt de persoonlijke aanpak erg aan bij Mobisolar. Eenmaal in contact gekomen werd er pro-actief meegedacht over de optimale oplossing voor onze zonne-energie, zoals de btw, het legplan en bekabeling. Uiteindelijk kon onze montage mooi gecombineerd worden met die van onze dochter, verderop in de straat!

Makkelijk en snel een offerte aanvragen

Wij waren al een tijdje op zoek naar een partij om zonnepanelen te laten leggen. Onze schoonzoon is ook werkzaam in de installatie, waardoor ik goed wist waar ik naar moest kijken. Eenmaal in contact met onze elektriciën kregen wij het advies om contact op te nemen met Mobisolar.

Keuze maken zonnepanelen

Ik kwam voor het eerst in contact met Mobisolar toen ik de monteurs bij mij in de straat aan het werk zag. Twee goed ingewerkte mannen die hun zaakjes goed op orde hadden: een bus en aanhanger die goed opgeruimd waren. Op een structurele manier werkten zij op het dak volgens alle maatstaven die nodig zijn om veilig en kwalitatief te werken.

Duurzame energie thuis

Wij wonen inmiddels 10 jaar in onze woning. Mijn man wilde al heel lang zonnepanelen, maar ik vond het eigenlijk niet zo mooi staan zo aan de voorkant van ons huis.
Toen onze buren aan de andere kant van ons blok zonnepanelen namen, was het me eigenlijk niet eens opgevallen. Toen kon ik dus geen nee meer zeggen! Maar… ik wilde wel heel graag zwarte panelen.