Sluiten

Afmetingen omvormer

Locatie omvormer vaststellen:

De afmeting van de omvormer is afhankelijk van het type omvormer. Welk type omvormer u krijgt staat gespecificeerd in uw offerte. Raadpleeg deze om vast te stellen wat de afmeting is van uw omvormer.

1-fase omvormers

De SE2200H, SE3000H, SE3680H, SE4000H, SE5000H en SE6000H hebben een afmeting van (HxBxD) 280 x 370 x 142 mm. Hou rekening met 200 mm ruimte rondom de omvormer.
*HD Wave Setapp wordt afgekort met ‘H’.

3-fase omvormers

De SE3K t/m SE10K hebben een afmeting van (HxBxD) 540 x 315 x 191
mm. Hou rekening met 200 mm ruimte rondom de omvormer.

Het is handig om de omvormer bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen op te hangen. Zo is het verlies op de kabels het minste en de opbrengst zo hoog mogelijk. Vanuit de omvormer moet er een kabel naar de meterkast worden getrokken.

Sluiten

Vaststellen hoeveel zonnepanelen u krijgt:

Hoeveel zonnepanelen u krijgt staat gespecificeerd in uw offerte. Raadpleeg deze om vast te stellen hoeveel zonnepanelen u heeft besteld. Dit is belangrijk voor het vaststellen van het verdere kabelplan.

Sluiten

Vaststellen of u een wasmachinegroep heeft:

Indien u op de locatie van de omvormer een wasmachinegroep aanwezig heeft, kunnen wij hier een PV-verdeler plaatsen. Dit betekent dat de bestaande kabel van de wasmachine gebruikt wordt voor de zonnepanelen, maar ook voor de wasmachine.
Belangrijk is dat er op deze groep echt alleen een wasmachine of een droger is aangesloten. Dit kunt u controleren door op de groepenkaart van uw meterkast te kijken. Ziet u hier dat een groep benoemd is tot wasmachinegroep? Dan kunt u deze vraag met “Ja” beantwoorden. Om helemaal zeker te weten dat alleen de wasmachine is aangesloten op deze groep kunt u de zekering uitzetten en naar de locatie van de wasmachine lopen. Is alleen de wasmachine uit maar verder geen andere verlichting of apparaten? Dan kunt u deze vraag met ”Ja” beantwoorden. Indien dit niet het geval is, vul dan “Nee” in.

Sluiten

Vaststellen van Hoofdaansluiting:

Indien u meer dan 15 zonnepanelen krijgt dan krijgt u een 3-fase omvormer. Om deze aan te kunnen sluiten is het belangrijk dat uw meterkast ook over een 3-fase hoofdaansluiting beschikt. Dit kunt u doorgaans op twee manieren zien:

Optie 1:

Niet alle hoofdaansluitingen zijn zichtbaar, maar soms is dit wel het geval. Je ziet dan onder je meter letterlijk 3 schakelaars zitten. Dit betekent dat je een 3-fase aansluiting hebt.

Optie 2:

Wanneer je een 3-fase hoofdaansluiting hebt dan kan je dit ook aan je meter zien. Wanneer je het volgende ziet staan op je meter weet je dat dit een 3-fase hoofdaansluiting betreft:
“3X230/400V”

Sluiten

Vaststellen Loze leiding of koof:

Dit is vaak een optie wanneer je de omvormer op zolder laat plaatsen. Vanuit de zolder kan er een loze leiding of koof naar de meterkast lopen. Eventueel kan de koof ook naar de kruipruimte lopen, waarna we via de kruipruimte de kabel naar de meterkast brengen. Een van deze opties moet dus toegankelijk zijn. 

Loze leiding

Wanneer je een loze leiding hebt dan zal je een leeg pvc buisje in de vloer zien die naar beneden gaat. Indien dit het geval is dan kan je in de meterkast kijken of hier ook een loze leiding uitkomt.

Loze leiding kan ook in technische ruimtes etc voorkomen en afgedicht zijn met een plastic kapje, deze zijn makkelijk te verwijderen om te kijken of deze leeg is.

Koof

Een koof die naar beneden loopt bevindt zich vaak in de hoek van een trap. Deze kan naar beneden lopen tot aan de kruipruimte, maar dit hoeft niet. Indien u zelf hier ooit al een kabel doorheen heeft getrokken dan kunt u de vraag met “ja” beantwoorden.

Sluiten

Kabel wegwerken

Er zijn geen mogelijkheden om de kabel binnendoor weg te werken, waardoor deze buitenom geplaatst wordt. Dit zal met de grootste zorg gebeuren met als doel om dit zo onopvallend mogelijk te plaatsen. Doorgaans gaan we met de zonnepanelenkabels naar binnen, om vervolgens met de kamer van de meterkast via dezelfde doorvoer weer naar buiten te gaan. Deze kabel zal onder de dakpannen door richting de regenpijp lopen, om vervolgens achter de regenpijp weggewerkt te worden in een 19mm buisje naar beneden. Zodra we beneden zijn zullen we de kabel via de kruipruimte naar de meterkast brengen.

Sluiten

PV verdeler

Een PV-verdeler is standaard voorzien van een hoofdschakelaar en een wandcontactdoos. U kunt uw apparaat blijven gebruiken zonder concessies en we gebruiken de bestaande bekabeling in de woning. Dit zorgt altijd voor de mooiste afwerking.

Stap 1

Vul uw gegevens in via bovenstaande formulier. Zo weten we precies wat u wilt en gaan we hiermee aan de slag.

Stap 2

Bespreek het voorstel met onze adviseur. Dit kan bij u thuis of telefonisch.

Stap 3

We plannen uw systeem in op een dag dat het u uitkomt. U verdient binnen no-time geld met uw zonnepanelen!

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart