Mobisolar service

Van btw-teruggave tot aan onderhoud van jouw zonnepanelen.

Persoonlijk advies

Wij vinden het belangrijk dat je een goed gevoel bij ons hebt. Daarom maken wij van tevoren altijd graag even kennis met je. Dit kan natuurlijk telefonisch of in onze showroom. Woon je in de omgeving van Barneveld (binnen 25 km)? Dan komen ook graag bij je langs! Zo kunnen we direct een blik werpen op het dak en je voorzien van een passend advies.

Onze servicegarantie

Wij zijn pas blij als jij dat ook bent. Daarom betaal je bij ons altijd een vast
bedrag, maar gaan we pas weg zodra jij helemaal tevreden bent. We zorgen altijd dat alles netjes afgewerkt is en beantwoorden met liefde al je vragen. Zit je op een later moment toch nog met een vraag over bijvoorbeeld het onderhoud van je zonnepanelen of is er iets anders aan de hand? Dan mag je ons gerust bellen en komen we indien nodig nog eens langs. Hiervoor betaal je uiteraard niet extra! We bieden je dan ook 10 jaar gratis servicegarantie op onze installatie. Bovendien krijgen wij bij storingen automatisch een melding en nemen we direct contact met je op. Zo heb je er zelf dus geen omkijken naar.

Onderhoud van de zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn voorzien van een vuilafstotende coating, waardoor ze weinig onderhoud nodig hebben. Het vuil spoelt namelijk gewoon van de panelen af bij een regenbui. Wel is het goed om de panelen eens in de zoveel tijd te controleren op achtergebleven vuil als bladeren of stof. Als dit het zonlicht blokkeert, kan dat namelijk een negatief effect hebben op je rendement. En dat is natuurlijk zonde!

In principe hoeven onze zonnepanelen de eerste twee jaar niet schoongemaakt te worden. Na deze twee jaar zullen we contact met je opnemen voor het schoonmaken van de panelen. Wil je hier gebruik van maken? Dan plannen we binnen 3 maanden een afspraak voor je in. We komen dan zelf langs om je zonnepanelen schoon te maken.

Doe je het onderhoud van je zonnepanelen liever zelf? Dan kan je dit het beste na de eerste twee jaar iedere lente doen. De lente en zomer zijn immers de seizoenen met de meeste zonuren. Reinig de panelen altijd met lauw water en een zachte borstel. Maak absoluut geen gebruik van reguliere zeep of allesreiniger, omdat dit de panelen kan beschadigen. Er zijn eventueel wel speciale reinigingsmiddelen voor zonnepanelen verkrijgbaar. Hiervoor kan je contact met ons opnemen.

Profiteer van de salderingsregeling

De energie die je opwekt, gaat in eerste instantie naar alle apparaten in huis. Is het een lange periode lekker weer of ben je op vakantie? Dan kan het voorkomen dat je meer opwekt dan je uiteindelijk nodig had. In dat geval lever je het overschot terug aan het elektriciteitsnetwerk. Daarvoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan de inkoopprijs van een kWh.

De opgewekte energie wordt op jaarbasis verrekend met de verbruikte energie. Mocht blijken dat je in een jaar tijd dus meer hebt opgewekt dan verbruikt, dan geldt er voor dit overschot een lager tarief. Dit tarief verschilt per energiemaatschappij en vind je terug in je energiecontract bij ‘teruglevertarief’.

Voorbeeld 1: verrekening opgewekte energie
Jouw zonnepanelen leveren in één jaar 1.250 kWh op. In datzelfde jaar verbruik je 3.500 kWh. Je krijgt dan een jaarrekening voor 2.250 kWh (3.500 – 1.250 = 2.250).

Voorbeeld 2: meer opgewekt dan verbruikt
Jouw zonnepanelen leveren in één jaar 4.500 kWh op. In datzelfde jaar verbruik je 4.000 kWh. Op de jaarrekening wordt voor 500 kWh een ander, lager teruglevertarief gerekend (4.500 – 4.000). Je ontvangt in dit geval een
vergoeding van de energieleverancier voor de stroom die zij bij jou afnemen.

Btw-teruggave

Zodra je een zonnepanelensysteem hebt geïnstalleerd, heb je recht op btw-teruggave van het systeem. Dit komt doordat je bij de belastingdienst als ‘zonnepaneelhouder’ de btw eenmalig terug mag vragen. Hier hoef je zelf helemaal niets voor te doen, want dit regelen wij voor je! De voorwaarde is wel dat je geen eenmanszaak of maatschap hebt. Ook kom je hiervoor niet in aanmerking als je in het verleden al zonnepanelen hebt gehad en mag het btw-bedrag niet boven de € 2.500 uitkomen. Twijfel je of je in aanmerking komt? 

Neem dan contact met ons op voor advies 

Gratis monitoringsapp

Ben je eenmaal de trotse eigenaar van een zonnepanelensysteem? Dan wil je natuurlijk precies weten hoe deze presteert! Daarom krijg je bij onze
zonnepanelen een handige, gratis app. Zo weet je altijd en overal hoeveel
energie je opwekt.