0342 489 000 info@mobisolar.nl

U weet nu dat uw dak geschikt is voor zonnepanelen.  de volgende stap is om contact op te nemen met een bedrijf dat voor u een offerte uitbrengt. Als u ons hiervoor uitnodigd, dam zullen we onderstaande stappen met u doorlopen.

 

Mobisolar levert alleen goede producten, die optimaal functioneren in uw situatie. Om deze reden komen we dan ook graag bij u langs om uw wensen persoonlijk door te nemen en een inventarisatie te doen van uw woning. de invenstarisatie kent de volgende stappen:

 

  1. Doornemen van wensen
  2. Oppervlak dak bekijken
  3. Plaats van omvormer bepalen
  4. Meterkast controleren

 

Doornemen van wensen

Uw wensen staan voor ons centraal. Daarom heeft het altijd onze voorkeur om de woning te bekijken voordat we een offerte maken. Op deze manier kunnen we met u meedenken over het mooiste paneel op uw woning, met het meeste rendement. Ook zullen we u vragen stellen over bijvoorbeeld de wens om in de toekomst accu’s te plaatsen en wat natuurlijk uw jaarlijks stroomverbruik is. Dit laatste is bepalend voor het aantal zonnepanelen.

 

Oppervlak dak bekijken

Het allerbelangrijkste is om te bepalen hoeveel panelen er te realiseren zijn op uw woning. tijdens onze inventarisatieronde zullen we dus graag evne uw dak willen bekijken. Als u op de hoogte bent van de afmetingen van uw dak, dan werkt dit het allerprettigste. Obstakels zullen we in kaart brengen. in de offerte zal vervolgens een legplan worden verwerkt.

 

Plaats van omvormer bepalen

In overleg met u bepalen we wat de beste plek is voor de omvormer. Deze moet zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen geplaatst worden, om verlies in de kabel te minimaliseren. Vanaf de omvormer moet er ook een kabel naar de meterkast komen. Doordat we een goede afwerking heel belangrijk vinden, Bekijken we in overleg met u naar de mooiste oplossing.

 

Meterkast controleren

Vervolgens nemen we een kijkje in de meterkast. We kijken hier naar het aantal fasen dat er bij u binnenkomt en of er nog een groep vrij is. Boven een bepaald vermogen is het verplicht om je zonnepanelen op een aparte groep aan te sluiten. Wij doen dit altijd, om te zorgen dat het stopcontact afgezekerd blijft op 16 ampere. Mocht er geen groep meer vrij zijn dan kan er eenvoudig een kastje naast uw zekeringen geplaatst worden.