Collectieve inkoopactie Zonnepanelen Duurzaamheidslening

Wat is de duurzaamheidslening? 

De duurzaamheidslening is in het leven geroepen door de overheid om Nederland duurzamer te maken voor ieder huishouden. De organisatie die alles in de gatte houdt en toetst is SVN, zei toetsen of u in aanmerking komt voor de lening en of u het financieel kunt dragen. SVN is een onafhankelijk stichting zonder winstoogmerk. ze zijn aangesteld om aanvragen voor leningen bij gemeentes en provisies te toetsen, waaronder ook de duurzaamheidslening valt. Deze lening is bedoelt om tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen voor uw woning te financieren.

In de gemeente Ede wordt deze lening al een aantal jaar afgegeven met veel succes. Waardoor particulieren tegen een lage rente zonnepanelen op hun dak kunnen plaatsen. Omdat de gemeente duurzaamheid belangrijk zo vindt in haar omgeving geven ze een korting van 2,5% op de rente van SVN. Deze korting wordt gegeven tot een minimum rentepercentage van 1%. Hierdoor wordt het nog makkelijker om uw huis duurzaam temaken!

Wanneer kunt u gebruiken maken van de duurzaamheidslening? 

U kunt gebruiken maken van deze lening wanneer u meer dan 2.500 euro wilt lenen tot een maximaal bedrag van 50.000 euro. Leningen tot 10.000 euro hebben een looptijd van 10 jaar. Hiervoor geldt het 10-jaars rentetarief van SVN. Leningen boven 10.000 euro hebben een looptijd van 15 jaar met een daarbij behorend rentetarief. met de huidige rentestanden en de hulp van de gemeente Ede zal uw leningen waarschijnlijk afgegeven worden tegen een rente van  1%. Uw lening wordt uitgegeven in de vorm van een bouwdepot.

Kan ik ook een duurzaamheidslening krijgen bij een nieuwbouwwoning? 

Dit is mogelijk, echter wel onder andere voorwaarden. U komt in aanmerking wanneer uw woning een betere energiekwaliteit behaalt dan wettelijk vereist is. Door dit de bewijzen Heeft u uw EPC berekening nodig.  Dit document kunt u opvragen bij uw aannemer. Hierbij dient uw woning een betere energieprestatie  te hebben dan 25%.

Met onze collectieve inkoopactie gaan wij u helemaal meenemen in dit proces. We begeleiden u met de aanvraag en u kunt aangeven akkoord te gaan met de offerte onder voorbehoud vna akkoor dvna de duurzaamheislening. zo bent u gegarandeerd van de laagste offerteprijs en bent u tot niks verplicht als uw lening niet toegekend wordt.

Met de duurzaamheidslening heeft u geen eigen vermogen nodig!

 

Bespaar nu al tot bijna 200 euro per jaar zonder eigen vermogen. Door de duurzaamheidslening is het niet nodig om eigen vermogen te hebben om toch te besparen op uw woning. Wanneer u de duurzaamheidslening aanvraagt wordt het bedrag in een bouwdepot gestopt bij de gemeente het enige wat u nog hoeft te doen is de factuur doorsturen naar de gemeente. 

Hier naast is een berekening gemaakt van een zonnepaneel installatie met 10 panelen op het zuiden. We gaan hier uit van een efficiëntie van 85% bij de zonnnepanelen. Dit wordt berekent door de ligging van het dak en de heiling van het dak. De producten die we gebruiken bij de calculatie zijn ook de prodecten die aanbieden in onze actie. namelijk de AXipremium solar 300WP mono zonnepanelen van Axitec en de Solax X1 3.0 Boost omvormer. 

 

 

 

 

Besparing eerste jaar

10 Axitec zonnepanelen 300 WP
Vermogen systeem 3000 Kwh
Jaarlijkse besparing Kwh 2550 Kwh
jaarlijkse besparing € 561,00
jaarlast lening € 366,00
jaarlijkse besparing met lening € 195,00

Sluitingsdatum inschrijvingen

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Hoe vraag ik de duurzaamheidslening aan? 

Hier staat stap voor stap uitgelegd hoe u uw doorzaamheidslening kunt aanvragen. Voordat u hiermee begint moet u er zeker van zijn dat u de volgende gegevens al heeft verzameld:

 

  • Uw Digid gebruikersnaam + wachtwoord
  • EPC berekening (bij een nieuwbouwwoning)
  • Onze offerte
  • BSN nummer
Stap 1 Inloggen bij de gemeente Ede

Om het formulier in te vullen met u inloggen met u Digid. Inloggen kunt u hier doen. Wanneer u ingelogd bent kunt u beginnen met het formulier invullen. Let op: Mochten er meer dan één eigenaren zijn van uw woning, dan moeten alle eigenaren het formulier ondertekenen met hun eigen Digid.

Stap 2: Invullen formulier

De woning: hier wordt gevraagd of u een nieuwbouw woning heeft. Wanneer u nee invult ga dan door naar stap 2. Indien u ja invult dan vult u de aanvullende vagen in. Verder moet u ook uw EPC berekening toevoegen die u kunt opvragen bij uw aannemer.

Maatregelen: De gemeente vraagt hier waar u de lening voor nodig heeft. U vinkt hier het vakje “zonnestroom PV-systeem” aan en gaat door naar de volgende vraag. Bij de vraag of u een vergunning nodig heeft voor uw maatregel vinkt u “nee” aan.

Uitvoerders: Hier vult u in hoeveel uitvoeders uw project gaan uitvoeren. Hier klikt u het rondje aan “er is één uitvoerder.

Gegevens uitvoerder: Hier vult u de gegevens als volgt in;

  • Naam uitvoerder: Mobisolar B.V
  • Straatnaam en huisnummer: Hermesweg 5
  • Postcode en plaats: 3771ND Barneveld

Planning: Hier vraagt de gemeente de startdatum voor het project en de opleverdatum. Dit zal in uw geval op dezelfde dag gebeuren. De exacte datum is nog niet bekend en ook niet belangrijk. u kunt hiervoor de offertedatum aanhouden en 2 maanden er bovenop rekenen. Wij hanteren doorgaans een doorloop tijd van 4 tot 5 weken na tekenen van de offerte. Maar de aanvraag van u lening kan langer duren.

Geschatte kosten: De gemeente vraagt naar de prijs van de offerte voor uw zonnepanelen. Het gaat hier om de totaalprijs inclusief btw. In het volgende tekstveld vult u in hoeveel geld u wilt lenen voor uw installatie. U kunt niet meer lenen dan het exclusieve btw bedrag van uw offerte en dient minimaal €2.500 te lenen. Na oplevering van het project kunt u uw btw terugkrijgen. Dit zullen wij voor u regelen.

Stap 3: Bijlage(n)

Er wordt u nu gevraagd om de documenten toevoegen van uw maatregel. Hier voegt u onze offerte toe die we u gestuurd hebben. Wanneer u een nieuwbouwwoning heeft voegt u hier ook uw EPC berekening toe.

Stap 4: Contactgegevens

Hier controleert u of uw persoonlijke gegevens kloppen. Onderaan het formulier wordt u gevraagd of u de enige eigenaar bent van uw woning. Wanneer u niet de enige eigenaar bent moet de tweede eigenaar het formulier ook ondertekenen. U heeft hier het BSN nummer nodig en de Digid van de tweede eigenaar.

Stap 5: Aanvraag controleren

Hier ziet u een overzicht van al uw ingevulde vragen. Controleer goed of alle gegevens kloppen en u de vragen naar waarheid heeft ingevuld.

Stap 6: Verzenden

Als alles correct is kunt u het formulier ondertekenen met DigiD en verzenden naar de gemeente. SVn gaat nu beoordelen of u in aanmerking komt voor de lening. Op hun website staat beschreven dat ze binnen 13 werkdagen reageren met een offerte of een afkeuring. Onze ervaring is echter dat dit wel eens langer kan duren. 

Meer informatie over de inkoopactie

Schrijf u nu in!

En ontvang uw offerte. De toelichting over het montagesysteem is hier te lezen.

 

[caldera_form id=”CF59fc2f4c44c8c”]

Mobisolar B.V.

Hermesweg 5

3771 ND Barneveld

Niels@mobisolar.nl

06 20 33 05 39

KVK nummer: 01128899

Vragen?

Heeft u een vraag? Uw persoonlijke adviseur Niels Veerman zal uw vraag met plezier beantwoorden. De contactgegevens staan links weergegeven.