0342 489 000 info@mobisolar.nl

Niet elke meterkast voldoet aan de eisen voor zonnepanelen. Het is verstandig om te weten wat er gaat veranderen in de meterkast en aan welke eisen de meterkast moeten voldoen. 

De omvormer wordt zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen geplaatst. Dit wordt gedaan om de verliezen in de kabel te minimaliseren. In de praktijk wordt de omvormer dus vaak op zolder opgehangen. van de zolder moet er een kabel naar de meterkast gelegd worden, waar deze op een eigen aardlekautomaat wordt aangesloten. Als er geen ruimte meer in de groepenkast is dan wordt er een mini verdeler naast de groepenkast geplaatst.

Het is geen probleem als de kabel naar boven nog niet aanwezig is. Wij bepalen in overleg met u de juiste weg door het huis en zorgen dat de kabel netjes weggewerkt wordt.

Het is absoluut belangrijk dat de omvormer op een vrije groep wordt aangesloten, zonder andere verbruikers. Dit komt doordat er anders teveel stroom over een kabel kan lopen. Deze wordt vervolgens heet met brandgevaar als gevolg. 

Om voor u een offerte uit te kunnen brengen moeten we de grootte van de hoofdaansluiting weten. Dit is 1 X 25, 1 X 35 of 3 X 25 Ampère. Als u dit niet weet kunt u dit opvragen bij uw netbeheerder. Welke netbeheerder er in uw regio actief is kunt u hier vinden. 

Als u deze informatie heeft verzameld is dit genoeg om een online offerte aan te vragen. Dit kunt u hier doen. De volgende berichten gaan dieper in op onze bedrijfsvoering en geeft uitleg over de producten en onze werkwijze.