Zonnepanelen

Bespaar jaarlijks €900 tot €1.500

Verlaag je CO2 uitstoot met 1.200 kilo 

Binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend

Zonnepanelen

Bespaar jaarlijks €900 tot €1.500

Verlaag je CO2 uitstoot met 1.200 kilo 

Binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend

MobiSolar installatie

Het installeren van zonnepanelen vraagt om kennis, ervaring en precisie. Voor onze monteurs staat veiligheid voorop, zowel tijdens als na de montagedag. Op deze pagina lees je alles over het installatieproces van MobiSolar!

Gratis dakschouwing & kabelplan

Natuurlijk wil je precies weten hoeveel zonnepanelen er op je dak passen en dat je kabels niet recht door jouw huis heen hangen. Bij MobiSolar begrijpen we je zorg en maken we er een kunst van om dit zo netjes mogelijk af te handelen.

3000+ installaties

Dit is een aantal waar we trots op zijn. De afgelopen tien jaar hebben we maar liefst 3000 succesvolle installaties mogen aantikken. Dit zijn installaties bij klanten die we op handen dragen!

Voor onze klanten zijn we meer dan alleen een leverancier of een installateur. We zijn de vaste partner op het gebied van verduurzaming en groene energie. Zowel in het heden als in de toekomst!

Voorbereiding voor het plaatsen van de zonnepanelen

Gratis dakbeschouwing

Onze ervaren adviseurs komen bij je langs om jouw dak grondig te analyseren. We meten de beschikbare ruimte, beoordelen de oriëntatie ten opzichte van de zon, kijken waar de omvormer zou kunnen passen en berekenen precies hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen.

Daarna krijg je een gedetailleerde offerte met alle informatie die je nodig hebt om de zonne-energiepotentie van jouw dak te begrijpen en benutten.

Gratis kabelplan

Niemand wil kabels die dwars door het dak lopen, en dat begrijpen we volledig. Daarom zullen onze adviseurs met je samenwerken om een kabelplan op maat te maken.

We zorgen ervoor dat alle bekabeling netjes en veilig wordt geïnstalleerd, zonder uw dak te beschadigen. Jouw huis netjes achterlaten zonder zichtbare kabels is bij ons een grote prioriteit

Geschikte meterkast

Ook is het belangrijk dat je meterkast klaar is voor zonnepanelen. In de onderstaande video leggen we uit hoe je erachter komt of jouw meterkast geschikt is voor zonnepanelen.

De realisatiedag

Stap 1 08:00 – 8:30

Onze monteurs staan tussen 8 en 8:30 voor je deur voor koffie. Tijdens de koffie nemen we de werkbon nog is even goed door met je.

Stap 2 08:30 – 14:00

We beginnen met het leggen van jouw zonnepanelen. Wij werken van boven naar beneden. Dak > Omvormer > meterkast.

Stap 3 14:00-15:00

Als we klaar zijn met de installatie bespreken we de opleverbon met je. De werking van de omvormer en sluiten we de monitoring aan.

De installatie

De zonnepanelen op jouw dak

Schuin dak

We beginnen het proces met het zetten van stevige haken tussen uw dakpannen. Op de haken monteren we de rails om uiteindelijk de panelen te leggen. Vervolgens plaatsen we optimizers op deze rails en verbinden ze met gelijkstroom bekabeling.

Alle aderkabels van de optimizers komen uiteindelijk samen in één kabel. We scannen zorgvuldig alle optimizers en digitaliseren het legplan voor de monitoring.

Als laaste leggen we de zonnepanelen op hun plek. Dan zijn we meestal wel klaar op je dak.

Plat dak

Op een plat dak verschilt de werkwijze.
Hier beginnen we met het in elkaar zetten van de frames waar de panelen op komen. Dan zetten we de frames uit op jouw dak.
Vervolgens plaatsen we de optimizers en leggen we de gelijkstroom bekabeling.

Alle aderkabels van de optimizers komen uiteindelijk samen in één kabel. We scannen zorgvuldig alle optimizers en digitaliseren het legplan voor de monitoring.

We leggen we de ballast bakken zodat de panelen niet kunnen verschuiven, en leggen dan de zonnepanelen neer.

De omvormer in je zolder of meterkast

We plaatsen de omvormer op een plek naar jou keuze. Een van onze hoofdmonteurs zorgt dat we een plek uitkiezen waar je geen last gaat hebben van het geluid van de omvormer.

Vervolgens monteren we de omvormer op de beugel. En brengen de gelijkstroom kabel van jouw optimizers naar de omvormer. Deze zet die om in wisselstroom om vervolgens naar je meterkast geleid te worden. Zodat je de stroom kan gaan gebruiken!

We sluiten de wifi antenne aan op de omvormer voor het uitlezen in SolarEdge. En dan plaatsen we nog een werkschakelaar zodat je jouw zonnepanelen uit kan zetten indien nodig.

Het aansluiten van de panelen op je meterkast

We sluiten de wisselstroom kabel van de omvormer aan op een aparte groep of de groep van jouw meest verbruikende apparaten. Bijvoorbeeld de wasmachine en droger.

Een andere optie is aansluiting op een PV-verdeler.

Wij vinden veiligheid het meest belangrijk en daarom werken al  onze monteurs via NEN norm 1010 en 3140.

Na het installeren, de monitoring en na-service.

Als de installatie is afgerond dan nemen onze monteurs de opleverbon met jouw door.

We checken bij jou of je helemaal tevreden bent met hoe je zonnepanelen zijn gemonteerd, of je vind dat de kabels wel mooi zijn afgewerkt en of we je woning schoon hebben achter gelaten.

Onze service stuurt dan de inloggegevens van SolarEdge monitoring en het formulier van energieleveren.nl om jouw zonnepanelen aan te melden.

Lees vooral verder wat er na de installatie nog mogelijk is op onze service pagina

Wat zeggen onze klanten?