Waar zijn de mensen die benadeeld zijn door zonnepanelen?

Afgelopen week ging de berichtgeving over zonnepanelen voor de zoveelste keer de negatieve kant op: de terugverdientijd van panelen zou weer flink oplopen. Ik verbaas me hier elke keer weer over.

De afgelopen jaren is er van alles veranderd op het gebied van stroom, energie en zonnepanelen. Ik zal de laatste zijn die dit ontkent. De hoogte van de energieprijzen en de salderingsregeling heeft invloed gehad op de terugverdientijd van zonnepanelen. Klopt als een bus, dit bestrijd ik niet. En in de toekomst zal er ongetwijfeld nog meer veranderen.

Wat me daarin verbaast is de interpretatie van die veranderingen en de doemscenario’s die keer op keer geschetst worden in de media. Er wordt namelijk steeds weer gesteld dat het in de toekomst niet meer voordelig is om zonnepanelen te nemen, of zo nadelig en onzeker dat je er beter niet aan kunt beginnen.  Veel mensen geloven dit. Zonde, want zij lopen hierdoor een hoop geld mis.

Besparen is altijd voordelig

Als je met zonnepanelen 1.300 euro per jaar bespaart en dat wordt vervolgens teruggebracht naar 1.000 euro, wat is dan de conclusie die je daaraan kunt verbinden? Dat je wordt benadeeld, of dat je nog steeds flink wat geld overhoudt?

Vergelijk het met de spaarrente. Stel nou dat je op een spaarbedrag van 10.000 euro in plaats van 5 procent rente nog maar 3 procent  krijgt. Verdien je dan geld, of word je benadeeld? Precies, je verdient een bedrag van 300 euro per jaar. Het klopt dat zonnepanelen iets minder geld opleveren dan vijf jaar geleden. Maar weet je wat? Je bespaart nog steeds geld, voor de meeste Nederlanders is dat gemiddeld 1.000 euro per jaar.

Goedkoper uit

Bij MobiSolar krijgen we dagelijks positieve reacties van onze klanten. We hebben in de afgelopen tien jaar nog nooit een klant gehad die spijt had van zijn of haar aankoop. Zonnepanelen renderen voor hen allemaal. Een deel van onze klanten heeft de investering terugverdiend en iedereen is goedkoper uit met zijn of haar energiekosten.

Voor ons is het vrij helder: met zonnepanelen ga je erop vooruit. En vooral in de lente en zomer. Onze blik op de toekomst is optimistisch. Wij zijn ervan overtuigd dat er geen product bestaat waarmee je meer rendement kan behalen dan zonnepanelen. Wie een beter alternatief heeft, dagen we uit dit met ons te delen.

Meer weten?

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart