Een hypermodern hoofdkantoor: de toekomst van Mobisolar ligt in Amersfoort 

De groene energiemarkt is booming. Zonnepanelen zijn niet aan te slepen en de wachtrijen zijn enorm. Met de stijgende energieprijzen zijn zonnepanelen niet langer een alternatief, maar eerder noodzaak geworden. Consumenten weten dit en Mobisolar voelt het dagelijks. Als bedrijf is Mobisolar aan het groeien. Op het gebied van bestellingen, klanten, werknemers en producten. Niet geheel onlogisch, aangezien ze een product van de toekomst aanbieden. En wie groeit, heeft meer ruimte nodig. Mobisolar verhuist dus van Barneveld naar Amersfoort. Het nieuwe kantoorpand aan bedrijventerrein Calveen bedraagt meer dan 2000m2. Vijf keer zoveel ruimte in vergelijking met het huidige pand in Barneveld. Dat is wat het nieuwe pand in de basis oplevert. Maar het nieuwe kantoor biedt veel meer dan alleen ruimte. Eigenaar Niels Veerman heeft grote plannen. 

Groter magazijn 

“We zijn hard aan het groeien,” legt Niels uit. “Elke maand krijgen we honderden aanvragen binnen. Steeds meer mensen willen zonnepanelen, dus er is ontzettend veel werk voor ons.” Momenteel zit de planning voor de monteurs voor negen maanden vol. Op elke werkdag tot september 2023 staan er installaties gepland. De verwachting is dat de wachttijd verder oploopt. Dit vraagt precisie en nauwkeurigheid. Spullen moeten op voorraad zijn. Bestellingen dienen op tijd binnen te komen. En voor al het materiaal is opslag nodig. Dat is één van de voordelen van het nieuwe kantoorpand. Meer dan de helft van het pand bestaat uit magazijnruimte.

Sportschool, garage en bar

Toch heeft het nieuwe kantoor ook andere functies. Verbinden en samenbrengen bijvoorbeeld. “De jongens die hier werken zijn een hecht team,” weet Niels. “Een deel van hen werkt op kantoor, bijvoorbeeld als verkoper. Maar een groot deel is werkzaam als monteur, die zijn dus de hele dag op pad. Het nieuwe kantoor wordt ook een plek waar zij na werk nog wat leuke dingen kunnen doen.” Hebben we het dan over een bak koffie drinken in de kantoortuin? Nee, het pand krijgt betere faciliteiten. Een sportschool met materiaal voor krachttraining bijvoorbeeld. Sport is voor een groot deel van het team belangrijk. En dus wil Mobisolar hier als werkgever gehoor aan geven. Voor of na werk, of tijdens de lunchpauze. De fitnessruimte bevindt zich middenin het pand. 

“Ook hebben we extra ruimte voor motoren en auto’s,” gaat Niels verder. “Veel jongens hier rijden motor. Het is zonde om die in de winter ergens te stallen, als dat ook hier kan. En we krijgen een hoek waar je aan je auto kunt sleutelen. Het is geen volledige garage, maar we zorgen wel voor gereedschap om de basis dingen te doen.” En tot slot is er natuurlijk één ding waar een goede werkgever in moet voorzien. De vrijdagmiddagborrel. Want wie hard werkt en fanatiek sport, verdient aan het einde van de week een borrel. Naast een sportschool en garage krijgt het kantoorpand een eigen bar. Een mooie plek voor het hele team om de week af te sluiten. 

Meer werknemers 

Meer ruimte, betere faciliteiten en een plek om na de werkdag naar terug te komen. Dat is wat het nieuwe kantoorpand biedt. Met een oog op de toekomst loopt Niels door het gebouw. “We zijn het team ook flink aan het uitbreiden. De verwachting is dat we blijven groeien, dus we krijgen meer monteurs in dienst en op termijn meer verkopers. Ons huidige kantoor is daar te klein voor, dit nieuwe pand heeft hier alle ruimte voor.” Volgens planning gaat het team in februari 2023 verhuizen. Naar verwachting is de verbouwing in de zomer afgerond. Kunnen klanten voor de tijd langskomen? “Natuurlijk, we krijgen ook hier een showroom. In de toekomst kan tijdens kantoortijden kan iedereen binnenlopen!” 

Meer weten?

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart