De toekomst van duurzaam wonen met Smart Home Energy

De toekomst van duurzaam wonen met Smart Home Energy

Duurzame stroom moet meteen inzetbaar zijn. In een ideale wereld tenminste. Zonnepanelen wekken groene stroom op en maken jouw huis zelfvoorzienend. Dit is allemaal mogelijk met Smart Home technologie. Benieuwd wat dit is? Zoek niet verder! We vertellen je er alles over.

In een eerder artikel hebben we uitgelegd wat salderen is. Ondanks dat je zonnepanelen hebt, beschikt jouw huis nog steeds over een energieleverancier. Zo zit je nooit zonder stroom en gas. 

De stroom die jouw zonnepanelen opwekken, kun je terugleveren aan je energieleverancier. Zo streep je het groene verbruik af tegen traditionele stroom. Resultaat: een lagere energierekening. Dit heet salderen. 

Klinkt ideaal, toch? Goedkoop en duurzaam is het zeker. Maar het kan nog beter. Hoe mooi zou het zijn als je opgewekte zonne-energie direct zou kunnen gebruiken in je eigen huis? Dit kan dus met Smart Home technologie.

smart home energy

Wat is Smart Home Energy?

Simpel gezegd is smart home technologie om slimmer met energie om te gaan. Het is een algemene marketingterm die overal ter wereld wordt gebruikt. Deze techniek stelt apparaten in staat om ‘slim’ met elkaar te communiceren. Het is een systeem dat controle heeft over meerdere applicaties, apparaten en connecties. 

Je kunt het vergelijken met de oude Nokia telefoon en de huidige smartphone. De eerste is simpel, de tweede is geavanceerd. Jouw smartphone heeft veel technieken en applicaties die allemaal met elkaar communiceren. Dit kan binnen een huishouden ook.

Slimme technologie 

De technologie van Smart Home doet meer dan alleen verbinden. Het stelt apparaten in staat om na te denken en te communiceren. Smart Home technologie kan informatie van verschillende bronnen verzamelen en beslissingen maken. 

Beeld je dit simpele voorbeeld eens in. In de toekomst heb je een geavanceerde wasmachine. Deze wil zo goedkoop en efficiënt mogelijk de was draaien. Dit kan je het beste overdag doen, op het moment dat jouw zonnepanelen stroom opwekken.

SolarEdge

Bij Mobisolar gebruiken we de technologie van SolarEdge. Dit bedrijf is de marktleider op  het gebied van Smart Home oplossingen. Bij hen heet dit product Smart Home Energy. 

Het assortiment van SolarEdge bevat meerdere Smart Home oplossingen en producten. Deze maken het makkelijk om slim en zuinig met energie om te gaan.

De voordelen van Smart Home Energy

Intelligentie

Apparaten die met elkaar kunnen communiceren zijn intelligenter. De technologie verbeterd met de dag. Wat tien jaar geleden onmogelijk leek, is in het heden de normaalste zaak van de wereld. De stroom die zonnepanelen opwekken is uiterst kostbaar. Hier wil je als huiseigenaar zo efficiënt mogelijk mee omgaan.

Zelflerend vermogen 

Dat is waar Smart Home Energy in uitblinkt. Deze technologie leert het stroomverbruik van het huis kennen. En om hierop te anticiperen. Door water pas op te warmen zodra er voldoende energie is opgewekt. Of om de vaatwasser aan te zetten op het moment dat jij je eigen stroom opwekt met je zonnepanelen.

Efficiëntie

Met Smart Home Energy kies je voor slimme technologie. Het is een systeem dat efficiënt te werk gaat, op de automatische piloot beslissingen maakt en stroom op de meest duurzame wijze inzet. 

Er gaat de komende jaren een hoop veranderen in Nederland. De salderingsregeling wordt bijvoorbeeld afgebouwd. Dit betekent dat je elk jaar minder stroom mag afstrepen tegen je energierekening. Dit is zonde. Je wekt in de zomermaanden namelijk flink wat stroom op en die wil je bruikbaar inzetten. Met Smart Home Energy is dit dus mogelijk.

Smart Apparaten

Omvormer

Dit apparaat is de belangrijkste schakel in de keten. Een omvormer is soort computer die de schakel vormt tussen de zonnepanelen en slimme apparaten in huis. Het is ook wel een doorgeefluik. De boordcomputer die de stroom slim verdeeld. 

Een omvormer is het brein achter Smart Home Energy. Dit apparaat zorgt ervoor dat stroom slim wordt opgeslagen en op de juiste momenten verspreid wordt. Zonnepanelen bij Mobisolar komen standaard met een omvormer van SolarEdge. Deze omvormers zijn geschikt voor Smart Home Energy. Zo ben je voorbereid op de slimste manier van energiegebruik.

Smart Energy Meter 

Dan is er nog een tweede belangrijke schakel. De Smart Energy Meter. Deze meter heb je altijd nodig. Mits je de slimme apparaten van SolarEdge wil gebruiken. Apparaten moeten met elkaar kunnen communiceren. Daar is de Smart Energy Meter voor. Het verzorgt de intelligentie tussen de slimme oplossingen.

MySolarEdge App 

Dan is er nog de bekende 24/7 app waar we zo vaak over spreken. Koop je zonnepanelen bij Mobisolar, dan krijg je standaard toegang tot de MySolarEdge App. Hiermee kan je op elk moment zien wat jouw zonnepanelen opwekken. Je hebt altijd inzicht in je opbrengsten en in je verbruik. Heb je ook Smart Home producten aangeschaft? Dan kan je deze toevoegen aan de app. 

Meer weten?

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart