Wat is de levertijd van zonnepanelen in 2024?

De zonnige dagen komen er langzaam maar zeker weer aan. Mocht je gebruik willen maken van de voordelen van zonnepanelen dan is nu het moment. De levertijd van zonnepanelen en de realisatiedatum is nu namelijk nog heel gunstig! Bekijk hier wanneer wij jouw zonnepanelen op je dak kunnen plaatsen.

Om zonnepanelen bij jou te kunnen plaatsen gaan er een aantal dingen aan vooraf. Hierdoor weten we precies wat jouw wensen zijn en kunnen we een plan maken wat precies past bij jouw woning. De stappen zijn;

Stap 1: Kennismaking

Als eerst zijn we natuurlijk benieuwd naar wat je verbruik is. Dit kunnen we bellend bespreken, je kunt bij ons langskomen in de showroom waar je de zonnepanelen en omvormers alvast kunt zien, of we komen gewoon vrijblijvend bij jou langs. Daarop ontwerpen we een legplan  waarin je kunt zien dat een x aantal zonnepanelen zoveel energie voor je op gaat wekken. Hier zie je een voorbeeld:

Een gezin van 3 waar niet veel energie in huis verbruikt wordt, maar waar wel een elektrische auto aanwezig is.

Jaarlijks verbruik                                                 Opbrengst 9 panelen

    3000 kWh                                                             3400 kWh 

Zo houd je een buffer. Mocht je elektrisch gaan koken, een airco toevoegen of toch ergens meer energie voor gebruiken kan je dat opvangen met je zonne-energie. Is de eerste kennismaking bij jou thuis? Dan nemen we gelijk een kabelplan op. Is de kennismaking bij ons of telefonisch? Dan nemen we het kabelplan later bij je op.

Stap 2: Kabelplan

Ben je het helemaal eens met het legplan voor de zonnepanelen? Dan spreken we een datum af voor een kabelplan. Hier gaan we samen met jou kijken naar hoe we zo esthetisch mogelijk de zonnepaneelkabel kunnen verwerken. Daar zijn drie opties voor:

Optie 1: Zonnepaneelkabel binnendoor

Kunnen we de kabel binnendoor trekken? Dan gebruiken we daar een beschikbare koof of loze leiding voor. De kabel blijft zo volledig uit het zicht.

Optie 2: Zonnepaneelkabel buitenom

Als de kabel niet binnendoor kan, zullen we buitenom moeten gaan. We brengen de kabel onder de dakpannen naar buiten en verwerken deze netjes achter een regenpijp. Zo heb je nooit een kabel in het zicht. Tot slot brengen we de kabel via de kruipruimte naar de meterkast.

Optie 3: Zonnepanelen aansluiten via een PV-verdeler

Blijf je onder het totaalvermogen van 4.000 W? Dan kun je je zonnepanelen aansluiten op een bestaande groep. Zo kunnen we de bestaande bekabeling in je woning gebruiken. Dit wordt meestal gedaan met de groep van de wasmachine of droger. Je apparaten blijven gewoon werken zonder concessies.

Stap 3: Plaatsen van zonnepanelen

En dan is het zo ver! Je zonnepanelen kunnen geplaatst worden. We plannen een realisatiedatum met je in. Deze ligt nu op 4 tot 6 weken! Dan kun je dus al met een maandje genieten van je zonnepanelen én beginnen met besparen. Lekker hoor!

Meer weten?

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart