Is mijn meterkast geschikt voor zonnepanelen?

Als je bij ons informatie aanvraagt over zonnepanelen vragen we je altijd over je meterkast. Het is namelijk belangrijk om te kijken of je meterkast geschikt is om zonnepanelen op aan te sluiten. We helpen je hier graag bij.

Meterkasten hebben twee verschillende hoofdaansluitingen. Welke hoofdaansluiting je hebt is te vinden op de jaarrekening van je energieleverancier of aan te vragen bij je netbeheerder. De verschillende hoofdaansluitingen zijn:

1-fase aansluiting

Met een 1-fase aansluiting heb je maar één kabel die elektriciteit binnenbrengt in je meterkast. Hierop kun je zonnepanelen aansluiten, maar die zorgen er al snel voor dat je een 3-fase aansluiting nodig hebt. Wil je in de toekomst een laadpaal, airco of warmtepomp toevoegen? Dan is het al helemaal verstandig om jouw 1-fase om te zetten naar een 3-fase. Zo bereid je je goed voor op de toekomst. Om je 1-fase om te zetten moet je je meterkast verzwaren. Dit wordt gedaan door je persoonlijke netbeheerder.

3-fase aansluiting

Heb je een 3-fase aansluiting? Dan is je meterkast helemaal ready to go om zonnepanelen aan te sluiten.

Het is belangrijk dat je duidelijk hebt welke hoofdaansluiting je hebt, en om deze te laten verzwaren als dat nodig is. Zo kunnen wij op de realisatiedatum van de zonnepanelen in één keer je zonnepanelen plaatsen, en kun jij vanaf dag 1 geld besparen met je panelen.

 

Meer weten?

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart