Meterkast komt onder druk te staan

Meterkast komt onder druk te staan

 

Het stroomnet in Nederland begint overbelast te raken. In tegenstelling tot de CV-ketel die elk jaar gecontroleerd wordt, is dit bij de meterkast niet verplicht. En juist vandaag de dag is hier extra aandacht nodig, aangezien de meterkast een belangrijke schakel is tussen woning en het stroomnet. Dit geldt in eerste instantie voor mensen met zonnepanelen, maar net zo goed voor huishoudens zonder. De veiligheid van de meterkast is iets dat steeds belangrijker wordt. En gek genoeg zijn veel mensen zich hier nog niet van bewust.

STROOMNET ONDER DRUK

De druk op het stroomnet is de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat komt deels door zonnepanelen, maar ook door andere apparaten. Een huishouden met panelen wekt stroom op en levert deze stroom terug aan het net. Hierdoor lopen er dus hogere vermogen door de kast dan voorheen en loopt de stroom twee kanten op. Dit kan het systeem prima aan, zolang er maar regelmatige controle plaatsvindt. Tijdens een controle worden de zekeringen nagelopen en de bekabeling geïnspecteerd. Daarnaast geldt dit ook voor mensen met airco’s, warmtepompen, thuisbatterijen en laadpalen – allemaal apparaten die veel stroom verbruiken.

 

MEER BELASTING

Het feit dat we allemaal nieuwe oplossingen ontwikkelen voor duurzaam stroomverbruik is positief, zolang we de nodige aanpassingen maken. Een jaarlijkse controle van de meterkast is daar een goed voorbeeld van. Het stroomnet wordt in heel Nederland meer en intensiever gebruikt. Er wordt namelijk meer stroom opgewekt en teruggeleverd – wat voor meer belasting op het net zorgt. Alle meterkasten in Nederland zijn aangesloten op het net. Ook huishoudens zonder zonnepanelen of laadpalen doen er dus goed aan om de meterkast te laten controleren.

 

REGELMATIG ONDERHOUD

Vanuit MobiSolar voeren we onderhoud-checks uit bij onze klanten met zonnepanelen. Hierbij lopen we standaard de meterkast na, waardoor we twee vliegen in één klap slaan: we controleren de panelen en de meterkast. Onze klanten vinden het bijzonder prettig dat er aandacht voor is, omdat zij ook goed realiseren hoe belangrijk de meterkast is in hun woning.

 

INSPECTIE

Ik geef dan ook iedereen het advies, klant of geen klant, met of zonder zonnepanelen, om de meterkast te laten controleren. Dit kan bijvoorbeeld bij een onderhouds- of elektrotechniekbedrijf. Bel je elektricien als er al een tijdje niemand een inspectie heeft gedaan. Het zou zomaar een hoop problemen kunnen voorkomen. Heb je geen vaste elektricien en wil je toch dat er gekeken wordt? Wij kunnen dit ook voor je doen. Bel gerust naar MobiSolar. Meterkasten controleren doen we sinds deze maand bijna wekelijks, over een paar extra afspraken doen we niet moeilijk.

Meer weten?

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart