Het werk van een monteur bij Mobisolar: “Binnen één jaar je eigen klus draaien en een super leuk team!” 

Op de website van Mobisolar vind je als potentiële of bestaande klant veel informatie. Hoe je zonnepanelen bestelt, wat het je aan geld oplevert, en wat je kunt besparen. Maar wat gebeurt er nou precies achter de schermen? Je hebt een offerte ontvangen. In dit voorstel zie je hoeveel geld je kunt gaan besparen per jaar. Het kabelplan is telefonisch besproken,. Of we zijn bij jou thuis op bezoek geweest. De zonnepanelen zijn besteld en worden binnenkort geplaatst. En dan? Daar praten we over met monteur Menno. Hij maakt de planning, stuurt andere monteurs aan en draait zijn eigen klussen. En dat allemaal terwijl hij nog geen twee jaar bij Mobisolar werkt. Wat houdt zijn werk precies in?

Hoe ziet jouw werkdag bij Mobisolar eruit? 

“Het hele team begint om 7 uur ochtends. We doen een bak koffie met z’n allen en nemen de planning voor de dag door. We laden de bussen in met zonnepanelen en zorgen dat we tussen 8 uur en half 9 bij de klant zijn. Daar krijgen we vaak ook een kop koffie. We leggen dan uit wat we precies gaan doen. Waar we de omvormer plaatsen, welke kabels we gaan leggen, hoe we de panelen op het dak gaan plaatsen. Dat soort dingen. Daarna gaan we aan de slag.” 

En wat gaan jullie dan precies doen? 

“Ons werk bestaat eigenlijk uit twee delen. Het dakwerk en het kabelwerk. Als monteur leer je eerst hoe je het materiaal op het dak moet uitzetten. Een schuine dakrand is natuurlijk lastiger dan een plat dak. Eerst meten we alles op. Vervolgens zetten we de dakhaken uit en plaatsen we de rails. Daar komen de zonnepanelen op te liggen. In de winter is het dakwerk best pittig, maar we maken er altijd wat moois van.” Het kabelwerk doen we binnen en dat is wat lastiger. Dit laten we altijd doen doorde monteurs met wat meer ervaring. Daken zijn vaak hetzelfde, maar huizen zijn van binnen altijd anders. Dit vereist dus altijd denkwerk. We weten al waar we de omvormer gaan plaatsen. Vanaf daar moeten kabels naar de meterkast. Dat is altijd maatwerk en wordt daarom door de jongens met wat meer ervaring gedaan.” 

Oke, en hoelang zijn jullie dan ongeveer bezig met de installatie van zonnepanelen? 

Dat is elke dag weer anders. Het hangt af van het huis en hoeveel tijd we kwijt zijn aan het kabelwerk. Maar over het algemeen zijn we rond 15 of 16 uur wel klaar. We zorgen dat alles netjes achterblijft en dat de zonnepanelen meteen te gebruiken zijn. En we laten natuurlijk altijd aan de klant zien wat we hebben gedaan. We lopen even een rondje en nemen alles door. Zo laten we mensen met een goed gevoel achter.”

Zonnepanelen monteur Menno

Wat maakt jouw werk als monteur nou zo leuk? 

“Meerdere dingen. Het belangrijkste is dat we een super leuk team hebben om mee te werken. Dit zijn allemaal jongens van tussen de twintig en de dertig jaar. En het is nou niet alsof we allemaal hetzelfde zijn. Ik ben zelf ooit beginnen in de  horeca, iemand anders komt uit het magazijn. We hebben een jongen lopen die de opleiding tot elektricien heeft gevolgd. Verschillende achtergronden, maar een leuke groep mensen. Daarnaast is letterlijk geen één dag hetzelfde. Dat is het leuke aan de klussen. Het werk is ontzettend gevarieerd. We ronden elke dag klussen af en voorzien mensen van zonnepanelen. Dat maakt het werk leuk en nooit saai.” 

Ook jullie hebben last van personeelstekort. Hoe zou je mensen overtuigen om als monteur bij Mobisolar te komen werken?

“Dat we een leuk team hebben en dat het werk uitdagend is, heb ik al benoemd. Wat denk ik goed is om te weten, is dat je geen ervaring hoeft te hebben. Je kunt meteen beginnen en meegaan naar een klus. Je leert alles van ons. Er begon hier ooit een jongen waar ik mijn twijfels over had. Hij was niet echt handig en had een beetje moeite met de techniek. We hebben veel energie in hem gestopt en nu draait hij zijn eigen klussen. Hij doet het dus ontzettend goed. Dat is juist mooi, de groei die je bij mensen ziet. Met de juiste instelling kan iedereen hier dus aan de slag!” 

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor je eigen huis? Wil je weten hoeveel geld je kunt besparen met zonnepanelen? Doe vrijblijvend de dakcheck en vraag een offerte aan. Je hoort binnen een dag van ons! 

Meer weten?

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart