Wat zijn de beste zonnepanelen in 2022?

De markt voor zonnepanelen in Nederland is enorm. Steeds meer huishoudens stappen over op duurzame energie. Het aanbod wordt dan ook steeds groter. Voor de consument roept dit vragen op. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen? En wat zijn nou echt de beste zonnepanelen in 2022? 

Zonnepanelen zijn immers een flinke investering. Het is de bedoeling dat de zonnepanelen rendabel zijn. Vaak duurt dit een paar jaar, aangezien de investering terugverdiend moet worden. Het is dan wel zo fijn als de zonnepanelen van goede kwaliteit zijn. Er zijn dan ook een aantal factoren die belangrijk zijn voor de levensduur van zonnepanelen.

Beste zonnepanelen 2022

Waar moet ik op letten bij de beste zonnepanelen? 

Technische specificaties 

Ten eerste zijn dat de technische specificaties van de panelen zelf. Hierbij kan je denken aan het vermogen en het rendement. Het vermogen van het zonnepaneel bepaalt hoeveel stroom er opgewekt kan worden. Dit is natuurlijk een van de belangrijkste specificaties.

Dan is er ten tweede het rendement. De hoogte van het rendement zorgt ervoor dat die stroom ook echt wordt omgezet in elektriciteit. Het rendement van zonnepanelen ligt tussen de 5 en de 25 procent. Dit betekent dat er voor elke 100 uur zonlicht, er tussen de 5 en 25 uur aan elektriciteit wordt omgezet.

Is uw dak geschikt?

Een belangrijk onderdeel waar ook naar gekeken moet worden, is of uw dak uberhaupt wel geschikt is voor zonnepanelen. Zonnepanelen met een rendement van 25% zullen alsnog veel slechter presteren wanneer uw dak niet geschikt is voor zonnepanelen. 

Wanneer u een offerte aanvraagt kijken wij of uw dak geschikt is. Wilt u liever zelf onderzoek doen? Klik dan op de onderstaande link. 

Voorwaarden

Dan zijn er nog administratieve voorwaarden die een zonnepaneel extra kwaliteit geven. Denk aan certificaten, keurmerken, garantie en de reputatie van een merk. Zodra een merk aan bepaalde eisen en voorwaarden voldoet, krijgt een zonnepaneel een certificaat of keurmerk. 

Betrouwbare merken geven altijd meerdere jaren garantie, zodat de zonnepanelen rendabel zijn. Bij Mobisolar krijgt u standaard tien jaar service garantie. Zo weet je zeker dat je verzekerd bent van duurzame zonnepanelen.

Waar komen de beste zonnepanelen van 2022 vandaan? 

Duitsland of China?

Een vraag die op internet veel wordt gesteld, is welke zonnepanelen beter zijn: Duitse of Chinese zonnepanelen. Mensen nemen over het algemeen aan dat producten uit Duitsland beter zijn. Bij zonnepanelen is dit niet altijd zo. Uit de top 10 van beste zonnepanelen komt het merendeel uit China.

Chinese markt 

Op het gebied van zonnepanelen heeft China een grote rol op de energiemarkt. Dit betekent niet dat alle Chinese zonnepanelen van goede kwaliteit zijn. Ook in deze markt worden producten van lagere kwaliteit aangeboden. 

Toch is het merendeel van de Chinese zonnepanelen die we in Europa kennen van goede kwaliteit. Ongeveer driekwart van de zonnepanelen op de Europese markt komt uit China. 

Beste zonnepanelen in 2022

Wat gebruikt Mobisolar?  

Trina Solar 

Ook Mobisolar biedt Chinese zonnepanelen aan. Dit zijn zonnepanelen van het merk Trina Solar. Het bedrijf is in 1997 opgericht en staat in de top 3 van beste solar-fabrikanten in de wereld. Trina Solar is daarbij een van de beste zonnepanelen in 2022.

Over Trina Solar 

Ook is Trina Solar een van de oudste fabrikanten op de markt van zonnepanelen. Hierbij is Trina Solar financieel ook het sterkste. Het is een van de grootste leveranciers van zonnepanelen wereldwijd. 

Juist in de markt van zonnepanelen is duurzaamheid een belangrijk thema. Trina Solar wordt al jaren gezien als een van de schoonste fabrikanten op de wereld. In 2014 stond het bedrijf bekend als de meest verantwoordelijke en duurzame producent van zonnepanelen.

Hoge kwaliteit 

Vanwege de hoge kwaliteit van zonnepanelen, worden de producten van Trina Solar ook vaak ingezet bij grote projecten. Niet alleen in China worden grote velden met zonnepanelen aangelegd, in Nederland zijn dit soort projecten ook in opmars. Vanwege hun betrouwbaarheid en kwaliteit, wordt er vaak voor Trina Solar gekozen.

zonnepanelen installateur 2022

Belangrijke factoren 

De kwaliteit van de zonnepanelen van 2022 wordt tot op zekere hoogte bepaald door de fabrikant. Technische specificaties, goede servicevoorwaarden en garantie van een paar jaar zijn hierbij belangrijk. Toch zijn er ook factoren die niets met het merk te maken hebben.

De installateur 

Als consument en eigenaar van zonnepanelen, heb je voornamelijk met één partij te maken. En dat is de installateur. Zonnepanelen schaft je aan bij een gecertificeerd bedrijf, die de zonnepanelen op uw daken plaatst. De installatie van de zonnepanelen is de belangrijkste factor. 

Voor optimale opwekking van zonne-energie, is een goede installatie vereist. Bij Mobisolar ben je aan het juiste adres. We hebben tien jaar ervaring met duurzame energie en beschikken over een ervaren team van gecertificeerde monteurs.

Betrouwbaarheid beste zonnepanelen

Steeds meer huizen in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen. De kans is groot dat jouw woning hier ook onder valt. Voor ons is het belangrijk dat het kopen van zonnepanelen zo toegankelijk mogelijk is. Jouw nieuwe zonnepanelen moeten maximaal rendement halen, zodat je energierekening omlaag gaat. 

Wil je weten hoeveel geld je kan besparen met zonnepanelen? We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch, bij ons op de zaak, of we komen bij je thuis langs. Zo kunnen we je zo goed mogelijk van advies voorzien en al je vragen beantwoorden.

Wil je kennismaken? 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Of heb je vragen over de werking van zonnepanelen? Neem vrijblijvend contact met ons op. En wie weet zitten we binnenkort aan de koffie of thee. We horen graag van je!

Meer weten?

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart