Welk type zonnepanelen is het meest geschikt voor mijn situatie? 

Welk type zonnepaneel is het meest geschikt voor mijn situatie? 

Met zonnepanelen op het dak van je woning ga je er altijd op vooruit. Het bespaart jaarlijks flink wat geld en het draagt bij aan een schoner milieu. Zonnepanelen zijn altijd een win-win. Maar hoe weet ik welk type zonnepaneel goed is?

In feite kan je dus elk merk zonnepanelen kopen. Toch? Dat kan, maar als investeerder wil je wel waarde voor je geld krijgen. Je bent namelijk niet alleen een consument, maar ook investeerder. Door zonnepanelen te kopen, investeer je namelijk in een duurzame woning met lage energiekosten. Dit vereist een lange termijnvisie.

Bij Mobisolar zijn we constant op zoek naar de beste investeringen voor onze klanten. Dit betekent dat we de internationale markt nauwlettend in de gaten houden. De duurzame energiemarkt heeft al flink wat stappen gemaakt, maar staat in feite nog in de kinderschoenen. 

Er vindt namelijk aan de lopende band verbetering plaats. Op het gebied van technologie, regelgeving en productontwikkeling. Daar profiteert iedereen van.Vrij recent zijn we een nieuwe samenwerking begonnen met een andere leverancier. Dit betekent dat we een nieuw merk aan ons assortiment hebben toegevoegd. En dat is ontzettend goed nieuws voor onze klanten! 

In dit artikel praten we je bij over dit nieuwe merk en deze nieuwe samenwerking. Ook doen we even een snelle recap, zoals ze dat zo mooi in het Engels noemen. Als klant dien je namelijk goed op te letten op specifieke kenmerken van zonnepanelen en de bijbehorende onderdelen. 

De belangrijke factoren bij het kopen van een type zonnepaneel

Tier zonnepanelen 
Binnen de markt van zonnepanelen zijn er bepaalde rangschikken en certificeringen die fabrikanten kunnen bemachtigen. De internationale standaard Tier is hier een goed voorbeeld van. Een fabrikant kan zich hiervoor laten certificeren. Zo laat je als merk zien dat je weet welk type zonnepaneel waar past. 

Een Tier 3 en een Tier 2 certificering krijg je als merk zodra je kunt aantonen aan bepaalde kwaliteitseisen te voldoen. Fabrikanten die een paar jaar op de markt zijn, hebben de mogelijkheid deze certificeringen te halen. Tier 3 en Tier 2 fabrikanten staan bekend om hun kwaliteit. 

De Tier 1 certificering is een ander verhaal. Daarvoor moet je als merk minstens vijf jaar een gerenommeerd merk zijn. Dit is de zwaarste certificering om te behalen. Als fabrikant toon je met een Tier 1 certificering aan dat je de strengste kwaliteitseisen keer op keer weet te halen. 

Garantiefonds
Een goed merk zonnepanelen hoort aangesloten te zijn bij een garantiefonds. De grote internationale merken zijn in de meeste gevallen aangesloten bij zo’n fonds. Dit is ter bescherming van de consument. Het is in het verleden namelijk voorgekomen dat nieuwe merken onverwacht failliet gingen – met als gevolg dat klanten konden fluiten naar hun bestelde panelen. 

Een garantiefonds zorgt ervoor dat je als consument beschermd bent. Investeer je in zonnepanelen, dan wil je deze kopen bij een merk dat bij een garantiefonds aangesloten zit. 

Garantie 
Een technologisch product hoort garantie te hebben. Vooral bij zonnepanelen is dit van groot belang, omdat het een investering voor de lange termijn is. Een goed merk zonnepanelen heeft 10 tot 20 jaar garantie. 

Bij zonnepanelen wordt onderscheid gemaakt tussen productgarantie  en vermogensgarantie.  Productgarantie slaat op de garantievoorwaarden zoals we die kennen van andere producten – defecte onderdelen en fabrieksfouten bijvoorbeeld. De vermogensgarantie gaat over het vermogen van het paneel. In de meeste gevallen staat in deze garantievoorwaarden beschreven dat een paneel zo’n 15 tot 20 jaar een bepaald vermogen moet hebben. Meestal ligt dit rond de 80 procent. 

Rendement 
Het rendement geeft aan hoeveel een zonnepaneel oplevert. Dit is dus een soort return on investment. Kwalitatieve panelen leveren meer rendement op en dus meer geld. Een merk zonnepanelen met hoge rendementen hebben meestal een hogere aanschafprijs, maar zijn ook sneller terugverdiend.  

Watt 
Zonnepanelen wekken stroom op. Als eigenaar van zonnepanelen is het in je voordeel als je panelen hebt die zo veel mogelijk opwekken. Daarmee krijg je namelijk maximaal waar voor je geld. Dit is dus een belangrijke factor op het moment dat je zonnepanelen vergelijkt. 

Let wel op dat het aantal watt niet altijd leidend is. In veel gevallen is het beter om panelen van een kwalitatief merk te kiezen met een iets lager vermogen. Op de lange termijn heb je hier namelijk meer aan. Kwaliteit gaat altijd voor kwantiteit. 

De zonnepanelen van Mobisolar 

Sinds kort hebben we bij Mobisolar een nieuwe samenwerking met een leverancier. We bieden nu zonnepanelen aan van twee verschillende fabrikanten. We leggen je uit welke voordelen dit voor jou als klant heeft. 

Waarom een nieuw type zonnepanelen? 
We zijn continu op zoek naar de beste panelen op de markt. Als installateur zien we het als onze plicht om onze klanten van de best mogelijke kwaliteit te voorzien. Om die reden houden we de markt goed in de gaten en als we kansen zien om betere panelen aan te bieden, dan doen we dat. 

Om die reden hebben we een nieuwe samenwerking met DAS Solar. Dit is een bedrijf dat panelen levert met een nieuwe technologie. 

DAS Solar zonnepanelen  
Het is een relatief nieuw bedrijf, maar DAS Solar is inmiddels een bekende naam op de PV-markt. DAS Solar werd opgericht in 2018 en levert zonnepanelen aan meerdere landen in Europa. 

Aan het begin van dit jaar kwam het merk met een concept paneel dat maar liefst 635 watt zou gaan opwekken. DAS Solar maakt gebruik van nieuwe technieken, hierdoor zien experts het bedrijf als een potentiële marktleider. 

De zonnepanelen die DAS Solar aan Mobisolar levert, hebben een aantal concrete voordelen in vergelijking met de andere panelen van Mobisolar: 

  • De panelen hebben 30 jaar garantie 
  • De panelen zijn bifacialen wekken efficiënter energie op 
  • De panelen hebben een vermogen van 435 watt 

Trina Solar zonnepanelen 
Daarnaast levert Mobisolar nog steeds de panelen van het vertrouwde merk Trina Solar. De reden hiervoor is simpel. Trina Solar behoort tot een van de beste kwaliteitsmerken op de markt. Dit is een bedrijf dat over een Tier 1 certificering beschikt en in de top 3 staat van de beste merken ter wereld. 

We geven klanten altijd de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende panelen. Trina Solar is voor veel consumenten een bekend en vertrouwd merk. Het vermogen van de panelen is wat lager dan bij de panelen van DAS Solar, maar zoals we eerder aangeven: dit is slechts een van de criteria. 

Kies je voor het vertrouwde Trina Solar, het bekende en gerenommeerde bedrijf, of liever voor een nieuwkomer met de nieuwste technologieën? We geven hier passend advies in dat aansluit bij jouw wensen. 

De juiste keuze maken voor type zonnepaneel
Keuzes maken hoort bij het leven. Wachten en hopen dat de energieprijzen omlaag gaan, is een keuze. Maar is het de juiste? 

Met zonnepanelen kies je ervoor om het heft in eigen handen te nemen. Niemand weet wat er met de energieprijzen gaat gebeuren in de toekomst. Een ding is zeker: met zonnepanelen ben je goedkoper uit. 

De huidige terugverdientijd ligt tussen de drie en vier jaar. Zonnepanelen aanschaffen is dus een investering die zich binnen een paar jaar heeft terugverdiend. En daarnaast bespaar je ook nog eens makkelijk zo’n €1.100 per jaar. 

Wil je hier graag meer informatie over? Bel ons dan gerust. De verkoopadviseurs van Mobisolar zijn er om jou van alle nodige informatie te voorzien. We beantwoorden al jouw vragen en komen graag bij jou thuis langs om een persoonlijk voorstel toe te lichten. 

Hoe gaat het proces in zijn werk? 
Goede vraag! Als je op het punt staat om een offerte aan te vragen voor een installatie zonnepanelen, dan ben je goed op weg.  Het proces ziet er als volgt uit. 

  • Vraag een persoonlijk voorstel aan 

Via onze website vul je jouw gegevens in. Weet je het huidige verbruik van jouw woning? Dan kan je dit invullen. 

  • Bespreek het voorstel 

Binnen een paar dagen ontvang je van ons een belletje. Wil je liever fysiek afspreken met een van onze verkoopadviseurs? Ook dat kan! We komen of bij jou thuis langs, of je mag bij ons op kantoor in Amersfoort langskomen. 

  • Ontvang het voorstel 

Aan de hand van ons gesprek hebben we een persoonlijk voorstel samengesteld. Hierop staat precies welk bedrag je investeert, hoeveel jouw zonnepanelen gaan opwekken en wat de terugverdientijd is. 

  • De installatie 

We plannen een installatie dag in en komen op die betreffende dag bij jou langs om de woning van zonnepanelen te voorzien. 

  • Een duurzame woning 

Gefeliciteerd! Je hebt een huis dat op duurzame wijze energie opwekt. De komende jaren ben je bij Mobisolar aan het juiste adres voor alle eventuele vragen. 

Meer weten?

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart