Controle meterkast

Het is belangrijk om je meterkast regelmatig te laten controleren omdat dit de veiligheid van je huis verhoogt. Door deze controles kunnen mogelijke risico’s zoals oververhitting of losse bedrading tijdig worden opgemerkt en aangepakt, waardoor het risico op brand wordt verminderd. Bovendien zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat je elektrische installatie betrouwbaar blijft en dat je voldoet aan eventuele bouw- en verzekeringsvoorschriften.

Werkzaamheden

Algehele controle

Bij de algehele controle kijken we of er fysieke gebreken zijn die ons opvallen. We controleren of de meterkast voldoet aan de huidige normen en of er afwijkende factoren zijn.

Inspectie van meterkast

We controleren het aantal automaten, de hoofdschakelaar en de aanwezigheid van aardlekschakelaars om ervoor te zorgen dat uw meterkast optimaal is geconfigureerd voor uw behoeften.

We testen de aardlekschakelaars om ervoor te zorgen dat deze correct functioneren en de benodigde bescherming bieden.

Metingen van bekabeling

We voeren metingen uit om de weerstand van de bekabeling te bepalen, waardoor we potentiële problemen kunnen identificeren en proactief kunnen aanpakken.

Gratis adviesrapport

na afoop van de controle ontvangt u van ons een gratis adviesrapport van onze expert. hier kan uit blijken dat de meterkast aan alle normen voldoet, of dat er mogelijk nog wat gebreken zijn en hoe dit verholpen kan worden.