Wat kosten zonnepanelen?

Steeds meer mensen overwegen de overstap naar zonne-energie vanwege de voordelen op het gebied van duurzaamheid, kostenbesparing en energieonafhankelijkheid. Maar voordat je deze stap zet, is het cruciaal om een duidelijk beeld te hebben van de kosten die hiermee gemoeid zijn. In dit artikel gaan we dieper in op wat zonnepanelen kosten, welke factoren van invloed zijn op de prijs en hoe je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Als experts op het gebied van zonne-energie hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring in het helpen van mensen met het installeren van zonnepanelen op hun woning. We hebben talloze offertes gezien en klanten begeleid bij het kiezen van het juiste zonne-energiesysteem voor hun woning. Met onze kennis en ervaring kunnen we gedetailleerd inzicht bieden in wat zonnepanelen kosten en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw situatie.

Om een goed beeld te krijgen van de kosten, is het belangrijk om te benoemen dat er doorgaans 3 verschillende systemen bestaan. Dit heeft te maken met de keuze voor de omvormer, en beïnvloedt een groot gedeelte van de prijs.

 

Dit kosten zonnepanelen:

Aantal zonnepanelen Serie omvormer Parallel omvormer Micro omvormer
6 € 2.900 tot € 3.500 € 3.650 tot € 4.400 € 3.750 tot € 4.500
9 € 3.500 tot € 4.200 € 4.500 tot € 5.400 € 4.800 tot € 5.700
12 € 4.100 tot € 4.900 € 5.300 tot € 6.300 € 5.850 tot € 7.000
15 € 4.700 tot € 5.600 € 6.050 tot € 7.250 € 6.900 tot € 8.600
18 € 5.300 tot € 6.300 € 7.300 tot € 8.750 € 8.000 tot € 9.600

 

Financiering

Er zijn veel financieringsmogelijkheden voor zonnepanelen. Zelf betalen levert altijd het hoogste rendement op, maar wanneer je je spaargeld op zak wilt houden, biedt Warmtefonds een aantrekkelijke rente voor een lening. Je zonnepanelen leveren meer op dan je aflost, waardoor je per direct geld verdient zonder zelf te investeren.

 

Prijsfactoren

Nu je weet wat zonnepanelen kosten, wil ik graag toelichten welke factoren de prijs beïnvloeden. Zoals je ziet kan er een behoorlijk verschil in prijs zitten voor een systeem van 15 zonnepanelen. Als experts op het gebied van zonne-energie hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring in het helpen van mensen met het installeren van zonnepanelen op hun woning. We hebben talloze offertes gezien en klanten begeleid bij het kiezen van het juiste zonne-energiesysteem voor hun woning. Met onze kennis en ervaring kunnen we gedetailleerd inzicht bieden in wat zonnepanelen kosten en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw situatie.

 

1. Het zonnepaneel

De kwaliteit van het zonnepaneel heeft ook invloed op de prijs. Volledig zwarte zonnepanelen zijn iets duurder dan blauwe zonnepanelen, net als het aantal wattpiek. Lees hier over het zonnepaneel die wij voor onze klanten hebben geselecteerd.

 

2. De omvormer

De omvormer bepaald een groot gedeelte van de prijs. Dit heeft te maken met de functionaliteiten van je systeem. We hebben hier een uitgebreid artikel over geschreven.

 

3. Het aantal zonnepanelen

Hoe meer zonnepanelen je wilt, hoe duurder het systeem wordt. Het klinkt heel logisch. Toch worden de kosten per paneel minder naarmate het aantal oploopt. Dit komt doordat veel werkzaamheden altijd gedaan moeten worden, ongeacht het aantal panelen. Denk aan het monteren en aansluiten van de omvormer, of het aanpassen van de meterkast. Lees hier hoe je het aantal zonnepanelen bepaalt. 

 

4. Het Montagesysteem

Er zijn verschillende montagesystemen voor zonnepanelen. Wanneer je op een plat dak zonnepanelen wilt hebben, dan wordt het systeem vaak duurder dan bij een schuin dak.

 

Laat een expert meekijken

Kortom, de kosten van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, maar met de juiste informatie en begeleiding kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw budget en energiebehoeften. Wanneer je verschillende offertes hebt ontvangen met flinke prijsverschillen, dan is het heel aannemelijk dat er een groot verschil zit in de kwaliteit van de omvormer.

Als experts op het gebied van zonne-energie staan wij klaar om je te helpen bij elke stap van het proces, van het kiezen van het juiste systeem tot de installatie en het onderhoud. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe zonne-energie ook jouw leven makkelijker maakt.

Meer weten?

Kennismaken?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie of thee bij ons in de showroom. Liever bij jou thuis? Ook geen probleem! Plan direct een vrijblijvende afspraak in.

Bereken binnen 1 minuut wat je bespaart